Tre gratis oplevelser i Region Hovedstaden

canva.com
Profilbillede
dato

Selvom flere udenlandske rejsemål er åbnet op, er der fortsat mange, som vælger at holde ferie i Danmark. Når sommerferien skal planlægges, kan det dog hurtig blive en dyr fornøjelse. Vi har derfor samlet tre anbefalinger til, hvad du kvit og frit kan opleve i Region Hovedstaden.

1. Disc Golf i Halsnæs 
Har du nogensinde prøvet at spille discgolf?

Hvis ikke, har du mulighed for at prøve det ganske kvit og frit på discgolfbanen i Halsnæs. 
Discgolf er en sjov og anderledes version af golf, hvor det gælder om at kaste specialdesignede frisbees i de opsatte stålkurve på en bane.

For at komme i gang med spillet, skal du blot anvende en golfdisc. Ofte kan du finde golfdiscs til fri afbenyttelse i banens træningskurve. Ellers kan du også anskaffe dig din helt egen disc flere steder på nettet. Prisen for en disc er omkring 80 kr. 

Ligesom i golf anvender spillerne scorekort til at holde styr på pointene, når man er på banen. 

Du kan downloade dit eget print-selv scorekort her.

I Halsnæs kan du gratis benytte den frit tilgængelige ni-hullers discgolfbane. Banen er placeret på Carlsvej i Frederiksværk. 

Du kan parkere på parkeringspladsen, der findes på Carlsvej 4 ved siden af banens infotavle.

Kilde: oplevhalsnaes.dk2. De Seks Glemte Kæmper
I skovene uden for København, kan du gå på jagt efter seks gigantiske trækæmper.

Langt fra Københavns mest besøgte attraktioner og seværdigheder, kan du støde på kæmperne, som er placeret på bakketoppe, ved vandet og i idylliske lysninger rundt omkring i de københavnske forstadsskove. 

Kæmperne er skabt af kunstneren, Thomas Dambo, med det formål at få folk ud og opleve de smukke naturområder, som også er del af Vestegnen.

De store, skæve træfigurer fungerer ikke bare som udsmykning i de grønne naturområder. De er også beregnet til at klatre på eller ind i. Trækæmperne er derfor et oplagt mål for en skattejagt, som både børn og voksne kan have glæde af.

Har man mod på at opleve alle seks kæmper, kan det være nødvendigt med en bil.

Du kan finde kæmpernes præcis lokationer på kortet her.

Kilde: visitcopenhagen.dk3. Klap en fisk på Hundested havn
Har du nogensinde rørt ved en levende fisk?

På havnen i Hundested kan du komme helt tæt på havets forunderlige liv. Her kan du nemlig klappe en fladfisk eller holde en krabbe. 

På havnen finder du en 75 kvadratmeter stor, flydende platform, som er udstyret med to lavvandede rørebassiner. I højsæsonen bliver bassinerne fyldt op med fisk og krabber direkte fra Kattegat og Issefjorden.

Bassinerne har døgnåbent, og man kan derfor besøge dem hele døgnet rundt i perioden fra påske og til slutningen af oktober. I vinterperioden er bassinerne lukket og uden fisk.

Man kan møde biologer og biologistuderende ved platformen alle hverdage og lørdage fra Skt. Hans og til første weekend i august. I perioden fra den 1. juni – 1. september vil platformen være bemandet med lokale ildsjæle.

Platformen og bassinerne er åbne for alle, og man møder bare op.

Du finder Hundested havn på Nordre Beddingsvej 39, 3390 Hundested.

Kilde: visitnordsjaelland.dk

Kilde: Redaktionen